AKTUELNO!

   15.10.2017 | Gostovanje Dr V. Rakić na RTS1 Tv u Dnevniku 1 na temu Karcinom dojke izlečiv ako se otkrije na vreme.. | Pogledajte video
  Svakog četvrtka u listu "ALO" možete naći naše testove i proveriti svoje znanje iz Estetske, Plastične i Rekonstruktivne hirurgije.. | Pogledajte testove
  12.05.2017 | Gostovanje Dr V. Rakić na Pink3 Tv u emisiji "Pravac" na temu Žene koje su postigle uspeh sopstvenim radom.. | Pogledajte video
  05.05.2017 | Gostovanje Dr V. Rakić na NAŠA Tv u emisiji "Otvoreno o" na temu Liposukcija,Povećanje grudi,Zadnjice.. | Pogledajte video

Priprema za operaciju

Ako dolazite prvi put na pregled, ponesite sa sobom nalaze koje imate, lekarske izveštaje, rentgenske snimke, analize krvi, dermoskopski nalaz, ph analizu ili dopler krvih sudova - sve što je u vezi problema zbog koga dolazite. U toku pregleda, doktor će Vam izdati izveštaj na kome će biti precizna uputstva kako da se pripremate za određenu hiruršku intervenciju. Ne zaboravite da pročitate izveštaj dan pre intervencije.

Petnaest dana pre operacije ne preporučuje se korišćenje Andola, Acetisala ili Aspirina.

Na dan intervencije treba da imate pripremljene sledeće nalaze: kompletna krvna slika, vreme krvarenja,vreme koagulacije, protrombinsko vreme. Nalazi ne treba da budu stariji od 15 dana. Pripremu možete obaviti u najbližoj laboratoriji ili kod nas na klinici. Uzimajte hranu i vodu kao i obično.

U toku intervencije ne osećate nikakve bolove.Sve vreme možete da razgovarate sa svojim hirurgom. Intervencija traje desetak minuta. Nakon operacije, na klinici provedete tridesetak minuta. Po izlasku se možete vratiti svojim redovnim obavezama.

Posle intervencije,u narednih 7 dana, ne planirajte teže fizičke poslove. Blage bolove možete imati sat vremena posle intervencije koji će biti potpuno sanirani tabletom protiv bolova. Po završenoj intervenciji, dobijate lekarski izveštaj na kome su napisane preporuke hirurga, datum kontrole i vaša terapija. Lekove možete kupiti u apoteci sa lekarskim izveštajem ili podići recepte u Domu zdravlja.

Petnaest dana pre operacije ne preporučuje se korišćenje Andola, Acetisala ili Aspirina.

Na dan intervencije treba da imate pripremljene sledeće nalaze: kompletna krvna slika, vreme krvarenja, vreme koagulacije, protrombinsko vreme, fibrinogen, Fe,Na,K,Mg,AST,ALT ,nalaz glikemije, uree, kreatinina, holesterola, trigliceridia, kompletan nalaz urina, krvna grupa i bris rane. Nalazi ne treba da budu stariji od 15 dana. Tri sata pre intervencije nemojte uzimati hranu i vodu. Ponesite svoju pižamu i papuče kao i lekove koje redovno uzimate.

U toku intervencije ne osećate nikakve bolove.Sve vreme možete da razgovarate sa svojim hirurgom. Intervencija traje tridesetak minuta. Nakon operacije, na klinici provedete još sat vremena kako bi pratili Vaše stanje. Po izlasku iz bolnice savetuje se da neko dodje po Vas kako bi Vas odvezao kući.

Posle intervencije, u prvih nekoliko dana, planirajte odsustvo sa posla. Teži fizički poslovi nisu dozvoljeni narednih petnaest dana. Uzimajte lakšu hranu. Možete imati blaže bolove koji se lako saniraju analgeticima. Normalno je da nakon svake operacije imate blag otok i modricu u području koje je operisano. Po završenoj intervenciji, dobijate lekarski izveštaj na kome su detaljne preporuke hirurga, datum kontrole i Vaša terapija. Lekove možete kupiti u apoteci sa lekarskim izveštajem ili podići recepte u Domu zdravlja.  Ako imate neko pitanje ili Vam je potreban savet u vezi oporavka, telefon klinike možete pozvati u bilo koje doba ili poslati mejl.

Nije preporučljivo da kad dolazite na operaciju, planirate još puno obaveza, poseta prijateljima, odlazak na more ili u banju jer je svako od nas osoba za sebe, različito smo osetljivi na bolove i oporavak posle operacije može biti različite dužine. Obično je oporavak dan dva do nedelju dana. Nakon tog perioda nisu dozvoljene teške fizičke aktivnosti. Osetljivost na bol svake osobe je individualna i zbog toga boravak u bolnici može biti produžen kao i period kućnog lečenja u Beogradu.

Režim posle operacijе u lokalnoj anesteziji: Operisana osoba može da napusti kliniku samostalno ili uz pratnju druge osobe obično sat vremena nakon operacije. Na dan operacije preporučuje se mirovanje u kućnim ualovima  a u narednih 7-10 dana uzdržavanje od težih fizičkih poslova i upotrebe alkohola. Nema posebnih ograničenja u ishrani.

Režim posle operacije u opštoj anesteziji: Posle operacije u opštoj anesteziji, pacijent se otpušta kući posle 24-48h, obavezno u pratnji druge osobe. Odlazak do kuće je sopstvenim prevozom ili taksijem (izbegavati javni prevoz i putovanja duža od 5km). U naredna tri dana po izlasku iz bolnice, preporučuje se mirovanje u kućnim uslovima (ili u hotelu), samostalno obavljanje samo najlakših poslova u smislu lične higijene i uzimanje hrane. Neophodno je u prvim danima posle operacije u svakom trenutku imati na raspolaganju pomoć druge osobe. Na zakazane kontrole takođe treba doći u pratnji druge osobe a duža putovanja treba planirati tek desetak dana posle operacije. Ishrana posle operacije u opštoj anesteziji, prvih nekoliko dana treba da bude lagana ali redovna (pet manjih obroka) sastavljena od raznovrsnih namirnica. Prvih desetak dana posle operacije nije dozvoljena upotreba alkohola i preterane upotrebe duvana. Lakši fizički poslovi se mogu obavljati deset dana od operacije dok teži fizički poslovi obično mesec dana od operacije. Ukoliko se operisana osoba ne pridržava saveta lekara može doći do poremećaja opšteg stanja i razvoja komplikacija.

Napomena: Cena pregleda iznosi 30. Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Ustanička ulica br. 10/2, Beograd, Srbija
Telefon Tel.: +381 11 2432 762 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Apartman u blizini ordinacije
Sime Igumanova, Beograd, Srbija
Telefon: +381 64 9159808

== == == ==

Ponuda smeštaja: Vila Bulevar , preuzmi korporativnu ponudu 2017.
Bulevar Oslobodjenja 145, Beograd, Srbija
Telefon: +381 63202824, +381 113912327
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.