Dermoskopija

dermoskopija


Dermoskopija predstavlja najsavremeniji, bezbolni način pregleda mladeža i pigmentnih promena na koži. Princip se zasniva na osvetljavanju kože svetlosnim zracima i posmatranju struktura koje se vide pomoću mikroskopa. S obzirom da je neinvazivna i ne zrači, metoda se može  izvoditi i bebama, maloj deci i trudnicama.

Metoda je uvela revoluciju u pregled i tretman pigmentnih promena na koži. Naime, nekada velike promene koje zabrinjavaju pacijente i lekare mogu biti potpuno dobroćudne i ne zahtevaju hitnu hiruršku intervenciju. One se tada mogu ostaviti ili uklanjati iz estetskih razloga na način koji najviše odgovara pacijentu.  S druge strane, razni zloćudni tumori kože mogu imati sasvim banalnu kliničku sliku, čak izgledati kao potpuno dobroćudne promene. Prednost dermoskopije je što može ukazati da li je neka lezija dobroćudna ili zloćudna. U slučaju zloćudnih promena to znači da se operacija obavi dok je tumor hirurški izlečiv, a pacijent spašen.

Kod porodičnog javljanja nekih tumora kože, dermoskopija prvostepenih srodnika je obavezan deo pregleda. Kod osoba sa velikim brojem mladeža i velikim brojem asimetričnih mladeža mora se načiniti nevus mapa, tj. obeležiti tačan broj i raspored mladeža. Kada postoji određeni stepen rizika kod pacijenta, onda se oni dermoskopski prate.

Postoji više vrsta uređaja koji omogućavaju pomenuti pregled. Kontaktna i nekontaktna, zatim „obična“ dermoskopija bez beleženja slika kao i digitalna dermoskopija sa digitalnim slikama koje nastaju tokom pregleda.


Dermoskopija svih mladeža na telu - 4100 dinara
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije