Operacija opekotina

Operacija opekotina


Kod većine ekstenzivnih opekotina, kad je opekotinom zahvaćeno više od 15% od ukupne telesne površine, preduzima se operativno lečenje. Operacija podrazumeva uklanjanje izgorele, oštećene kože i presađivanje kože u cilju zatvaranja obimnih rana. U tom smislu kao privremeni pokrivač za rane može se presaditi koža druge osobe  iz banke kože, ili direktno od poznatog davaoca. To je homotransplantacija kože. U završnoj fazi lečenja, na sve ranjave površine presađuje se koža same opečene osobe kako bi rane bile trajno zatvorene. To je autotransplantacija kože. Zapravo, presađuje se samo tanki deo pokožice tako da se koža na tom mestu odakle je uzeta pokožica – vrlo brzo regeneriše. Pri tome se pokožica priprema za transplantaciju tako što se provlači kroz specijalnu mašinu koja od pokožice načini mrežicu.To je meširanje kože i radi se sa ciljem da i mali uzorak pokožice može da pokrije duplo veću površinu.

Kad su u pitanju opekotine koje zahvataju manju površinu tela i ako su opekotine drugog stepena, te rane najčešće zarastaju redovnim previjanjem, bez operacije. Ako se radi o opekotini trećeg stepena, tada se lečenje sprovodi isključivo operacijom. Nekada je to površina od 1% telesne površine a operacija je neizbezna.

Preporuka: Ukoliko Vam je hirurg plastičar savetovao operaciju opekotine, ne treba da oklevate jer ćete provesti više nedelja i meseci u nadi da će Vam rana zarasti. Ukoliko prihvatite operaciju, lečenje će biti kratko i efikasno i završiće se za 10 dana.


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije