Podmlađivanje - sužavanje vagine

Vaginoplastika

Slika: Zatezanje mišića vagine

Mi verujemo da Vi, kao žena, zaslužujete da imate udoban i zadovoljavajući život. Ipak, znamo da mnogim ženama baš kao i Vama, udobnost i zadovoljstvo ženstvenosti bivaju ugroženi.  Možda čak i niste svesni da nešto nije u redu, ili ste ostavljeni da sami učinite nešto po tom pitanju.

U toku porođaja dolazi do rastezanja svih mišićnih vlakana vagine do dimenzija obima glave novorođenčeta. Mišići se nakon porođaja delimično skupe, retrahuju, ali to nikada ne bude povratak na prvobitno stanje. Pored toga, veliki broj porođaja se završava rasecanjem vagine - epiziotomijom. Nakon te intervencije često zaostane širok, bolan ožiljak koji se proteže iz vagine, ukoso prema tkivu zadnjice. Oslabljeni mišiči, veliki ožiljak, proširen ulaz u vaginu, sve to umanjuje zadovoljstvo partnera u toku seksualnih odnosa, a ženi donosi osećaj nesigurnosti i potištenosti.

Da li je moguće „podmlađivanje“ vagine?

Moguće je i to jednostavnom intervencijom u uslovima lokalne anestezije, sa jednodnevnim boravkom u bolnici. Operacija se sastoji u uklanjanju postojećeg ožiljka od epiziotomije i ponovno povezivanje mišića koji su intervencijom na porodjaju presečeni. Ova hirurška intervencija je rutinska, zahteva pripremu tako što će biti urađene standardne laboratorijske analize krvi.

Postoperativni oporavak traje nekoliko dana. Potrebno je da se miruje kod kuće, sprovodi redovna uobičajena toaleta polnih organa, da se stavljaju hladne obloge i uzima analgetik prema savetu hirurga plastičara. Nakon nekoliko dana, pacijentkinja se može vratiti svojim svakodevnim aktivnostima. Konci se ne vade jer se rana ušiva samorazgradivim koncima. Polni odnosi se mogu imati desetak dana nakon intervencije. Ukoliko je pacijentkinji prijatnije,  ukoliko smatra da će lakše podneti operaciju, može se primeniti i opšta intravenska anestezija.

Kako će izgledati vagina posle operacije?

Hirurzi plastičari primenjuju mikrohiruršku tehniku, stoga je ožiljak veoma tanak, kao vlas kose.  Pacijentkinja će biti zadovoljna, sa novim samopouzdanjem.

Komplikacije podmladjivanja vagine

Su retke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo polnih organa ima veoma dobru cirkulaciju, što  je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja podstiče brzo zarastanje rana.

Liposukcija i zatezanje venerinog brega

Ukoliko je kod žene stidni brežuljak veći nego u mladosti, ukoliko je izgubio svoje negdašnje konture, a prisutan je i višak masnog tkiva, to se može korigovati istovremeno kada se radi labioplastika ili rejuvenacija vagine. Liposukcija jeste rešenje. Često se primenjuje u sklopu drugih, većih estetskih operacija stomaka. Intzervencija traje samo desetak minuta, a krajnji efekat je odličan.

Podmlađivanje vagine laserom Femilift CO2 laser (Alma lasers)

Da li...

  • Patite od suvoće vagine, peckajućih ili hroničnih infekcija?
  • Vam se dešava nevoljno ispuštanje urina, naročito kada kašljete, smejete se ili vežbate?
  • Imate osećaj da Vam se seksualno uživanje smanjilo toko vremena ili nakon porođaja?
  • Jednostavno imate osećaj da Vaša ženska anatomija nije više kao što je bila?
  • Želite nehirurško, bezbolno rešenje koje je jednostavno i ne zahteva oporavak?

onda je FemiLift verovatno pravi izbor za Vas.

 

Ovim tretmanom se stimuliše sinteza kolagena u podsluzokožnom sloju čime se ojačavaju zidovi vagine koji daju potporu genitalnim organima.

Radi se u ambulatnim uslovima, potpuno je neškodljiva i bezbolna. Potrebno je uraditi dva do tri  tretmana radi postizanja potpunog učinka.

Drugi tretman se radi mesec dana nakon prvog, a treći  nakon 6 meseci.

Nema starosnih ograničenja za ovaj tretman. Ova metoda ne isključuje i druge metode koje se koriste u lečenju stres urinarne inkontinencije.


Vaginalna atrofija

Smanjena koncetracija estrogena tokom menopauze glavni je uzrok značajnih morfoloških i funkcionalnih  promena vaginalne sluzokože što za posledicu ima  vulvovaginlnu atrofiju  i bolne seksualne odnose zbog suvoće vagine.

Takodje vrlo čest problem  koji ženi remeti svakodnevno normalno funkcionisanje i narušava kvalitet života je i nemogućnst zadržavanja urina pri najmanjem naporu (stres inkontinencija), proširenost vagine, spad  genitalnih organa, uporne vaginalne infekcije...
 
Lečenje može biti konzervativo (primena estrogene terapije, različite fizikalne vežbe ,elektroterapija, primena lasera) i operativno.Lekar će Vam predložiti metodu koja je za Vas najpodesnija. Prednost se uvek daje neoperativnim metodama. Laserska tehnologija se u medicine koristi od  sedamdesetih godina XX veka. Danas na tržistu postoji CO2 laser i Erbijumski laser. Bez obzira na vrstu lasera koji se primenju efekat i rezulatati  nakon terapije su odlični a suština je  da delovanjem laserskih zraka na meka tkiva vagine  dolazi do duboke remodulacije kolagaena kao i da dolazi do stimulacije sinteze kolagena.
 
Vlaka kolagena se, izložena odgovarajućoj temperaturi kontrahuju i skraćuju, a termički efekat na kolagen se ne ograničava samo na period izlaganja laserskim zracima nego se i nastavlja i dalje, remodeliranjem kolagena i neokolagenezom,što dovodi so stvaranja novog kolagena i ukupnog elasticietea tretiranog tkiva.Time se utiče na zatezanje zidova vagine i istovremeno se smanjuje njen prečnik. Skraćenje rastegnutog kolagena zateže i podiže prednji zid vagine, čime se stvara podrška materici i bešici u slučajevima inkontinecije.

Osim zatezanja vagine pokazalo se da je ova procedura vrlo efikasna i  kod stres inkontinencije urina, smanjenja, spuštanja (descenzus)  genitalnih organa i tretmana vulvo vaginalne atrofije. Postoje posebni protokoli po kojima se radi tretaman  a u zavisnosti od indikacija, godina pacijentkinje kao i od izraženih tegoba.
 
Priprema: Postoje posebni upitnici koje treba da popune i lekar i pacijent a koji se odnose na opšte zdravstveno stanje, prisutne tegobe tj  kliničku sliku pacijentkinje. Pored toga neophodne pripreme obuhvataju rutinske laboratorijske analize krvi.i uredan vaginalni bris.


Vaginoplastika - Sužavanje vagine - 1500
Vaginoplastika neoperativna metoda - Sužavanje vagine laserom (1 tretman) - 300
Vaginoplastika neoperativna metoda - Sužavanje vagine filerom - od 150 do 300 (u zavisnosti od količine filera) 
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)11 2432 762           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Ustanička ulica br. 10/2, Beograd, Srbija
Telefon Tel.: +381 11 2432 762 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije