Podmlađivanje - sužavanje vagine

Vaginoplastika

Slika: Zatezanje mišića vagine

Mi verujemo da Vi, kao žena, zaslužujete da imate udoban i zadovoljavajući život. Ipak, znamo da mnogim ženama baš kao i Vama, udobnost i zadovoljstvo ženstvenosti bivaju ugroženi.  Možda čak i niste svesni da nešto nije u redu, ili ste ostavljeni da sami učinite nešto po tom pitanju.

U toku porođaja dolazi do rastezanja svih mišićnih vlakana vagine do dimenzija obima glave novorođenčeta. Mišići se nakon porođaja delimično skupe, retrahuju, ali to nikada ne bude povratak na prvobitno stanje. Pored toga, veliki broj porođaja se završava rasecanjem vagine - epiziotomijom. Nakon te intervencije često zaostane širok, bolan ožiljak koji se proteže iz vagine, ukoso prema tkivu zadnjice. Oslabljeni mišiči, veliki ožiljak, proširen ulaz u vaginu, sve to umanjuje zadovoljstvo partnera u toku seksualnih odnosa, a ženi donosi osećaj nesigurnosti i potištenosti.

Da li je moguće „podmlađivanje“ vagine?

Moguće je i to jednostavnom intervencijom u uslovima lokalne anestezije, sa jednodnevnim boravkom u bolnici. Operacija se sastoji u uklanjanju postojećeg ožiljka od epiziotomije i ponovno povezivanje mišića koji su intervencijom na porodjaju presečeni. Ova hirurška intervencija je rutinska, zahteva pripremu tako što će biti urađene standardne laboratorijske analize krvi.

Postoperativni oporavak traje nekoliko dana. Potrebno je da se miruje kod kuće, sprovodi redovna uobičajena toaleta polnih organa, da se stavljaju hladne obloge i uzima analgetik prema savetu hirurga plastičara. Nakon nekoliko dana, pacijentkinja se može vratiti svojim svakodevnim aktivnostima. Konci se ne vade jer se rana ušiva samorazgradivim koncima. Polni odnosi se mogu imati desetak dana nakon intervencije. Ukoliko je pacijentkinji prijatnije,  ukoliko smatra da će lakše podneti operaciju, može se primeniti i opšta intravenska anestezija.

Kako će izgledati vagina posle operacije?

Hirurzi plastičari primenjuju mikrohiruršku tehniku, stoga je ožiljak veoma tanak, kao vlas kose.  Pacijentkinja će biti zadovoljna, sa novim samopouzdanjem.

Komplikacije podmladjivanja vagine

Su retke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo polnih organa ima veoma dobru cirkulaciju, što  je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja podstiče brzo zarastanje rana.

Liposukcija i zatezanje venerinog brega

Ukoliko je kod žene stidni brežuljak veći nego u mladosti, ukoliko je izgubio svoje negdašnje konture, a prisutan je i višak masnog tkiva, to se može korigovati istovremeno kada se radi labioplastika ili rejuvenacija vagine. Liposukcija jeste rešenje. Često se primenjuje u sklopu drugih, većih estetskih operacija stomaka. Intzervencija traje samo desetak minuta, a krajnji efekat je odličan.


Vaginoplastika - Sužavanje vagine - 1500
Vaginoplastika neoperativna metoda - Sužavanje vagine filerom - od 150 do 300 (u zavisnosti od količine filera) 
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije