De Kerven-ov sindrom

De Kerven-ov sindrom


Nekada se ovo bolno stanje nazivalo “šaka perača rublja”. Danas se češće povezuje sa bolom koje imaju majke zbog stalnog nošenja beba. Ovaj bolni sindrom se deset puta češće javlja kod ženske populacije,najčešće između 30 i 50.godine. Šta je uzrok ovog bolnog sindroma?

Na zadnjoj strani šake prolaze tetive koje opružaju prste. One prolaze kroz šest podmazanih tunela (kompartmenta). Ukoliko su vam ruke opterećene iz dana u dan,razvija se otok i upala membrane koja oblaže tetive i kanale pa glatki kanali postaju zadebljali a tetive sve teže prolaze.Tako se javlja bol a pokreti šake postaju sve teži i bolniji. Osim teškog rada,do promena na tetivama i u samom kanalu dolazi još i zbog traume šake ili reumatoidnog procesa. Osnovni simptom Dekervenovog sindroma je bol u predelu palca koji nastaje zbog upale i zadebljanja prvog kompartmenta gde prolaze tetive opružača i odmicača palca. Bol se pojačava pri  snažnom hvatanju, pritiskanju i odvijanju. Može se javiti i pucketanje pri pokretu.

Lečenje Dekervenovog sindroma započinje konzervativnom terapijom,mirovanjem,hladnim oblogama i fizikalnom terapijom. Ako takve mere ne daju efekte, pre operacije treba pokušati lečenje sa kortikosteroidnim injekcijama. Osnovno dejstvo ovih preparata je upravo smirivanje upale. Ta terapija često otklanja tegobe. Na kraju se preporučuje operacija koja sasvim sigurno postiže željeni efekat. Odmah posle operacije prestaje bol.


Dequervain-ov sindrom - 800
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije