COVID 19 - VAŽNO!
Nošenje maske u prostorijama Estetike Rakić je obavezno.
Za operacije u opštoj anesteziji ili analgosedaciji, kao i za operacije u lokalnoj anesteziji u predelu usne duplje ili nosa - neophodna je jedna od potvrda:
1. Revakcinaciji na Covid 19 stara najmanje 15 dana; 2. Analiza antitela IgM klase ne strarija od 72 sata; 3. PSR test na Covid 19 ne strarija od 72 sata ili 4. Potvrda da je osoba preležala Covid 19.

Dipitrenova kontraktura

Dipitrenova kontraktura


Dipitrenova kontraktura je bezopasno zadebljanje na dlanu koje se najčešće javlja u projekciji četvrtog prsta. Počinje kao čvorić koji daje neznatne tegobe. Vremenom se sa dlana širi na prst i savija ga. Tako su osnovne tegobe vezane za nemogućnost ispravljanja prsta. Nekada zahvata dva do tri prsta. U prvo vreme to nas ne ometa u svakodnevnom radu. Vremenom, prst zbog svoje ukočenosti (contractura) počinje da “smeta”. To je najčešći razlog zašto se pacijent javi lekaru. Indikacija za operaciju se postavlja  ako postoji savijenost prsta u odnosu na dlan 30 stepeni i više.

Dipitrenova kontraktura pre posle


Uzrok Dipitrenove kontrakture

Nije tačno utvrđeno šta dovodi do Dipitrenove kontrakture. To zadebljanje fascije dlana češće nastaje kod muškaraca i osoba koje rade teže fizičke poslove. Postoje podaci da može biti i nasledno oboljenje.

Lečenje

Najbolji rezultat se postiže hirurškim lečenjem. Sve druge metode (imobilizacija,kortiko terapija) daju samo privremeno poboljšanje. Ne treba oklevati sa operacijom jer se jedino operacijom sigurno rešava problem.To je intervencija sa malim rizikom, radi se u blok anesteziji,oporavak je kratak i uspešan. Ukoliko se problem ne rešava na vreme, ukočenost prsta postaje trajan problem.


Dipitrenova kontraktura - 1500
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije