COVID 19 - VAŽNO!
Nošenje maske u prostorijama Estetike Rakić je obavezno.
Za operacije u opštoj anesteziji ili analgosedaciji, kao i za operacije u lokalnoj anesteziji u predelu usne duplje ili nosa - neophodna je jedna od potvrda:
1. Revakcinaciji na Covid 19 stara najmanje 15 dana; 2. Analiza antitela IgM klase ne strarija od 72 sata; 3. PSR test na Covid 19 ne strarija od 72 sata ili 4. Potvrda da je osoba preležala Covid 19.

Gionov sindrom

 Kompresija nervusa ulnarisa

Gionov sindrom

Gionov sindrom se odnosi na bol i slabost u malom i domalom prstu šake  koji potiče od pritiska na ulnarni nerv u samom Gionovom kanalu.Ovaj kanal se nalazi u korenu šake i  oivičen sa vezivnim tkivom i dve sitne kosti ručja. Kad dođe i do najmanjeg otoka u tom uskom kanalu – javlja se bol.

Kada treba da se javite lekaru?

Ako osećate bol i trnjenje u malom i domalom prstu, ako Vam je šaka povremeno slaba i ispuštate predmete. Ispitivanje i potvrdu dijagnoze imaćete već na prvom pregledu kod hirurga plastičara. Definitivna dijagnoza sindroma postiže se ispitivanjem funkcije nerva bezbolnim snimanjem (EMNG).

Preporuka

Ne treba da oklevate da dodjete na pregled jer ako tegobe dugo traju, može se desiti  bespovratno oštećenje nerva.

Terapija

Pre nego što se predloži operacija, treba započeti imobilizaciju ruke, i lekove protiv bolova. Svakako, treba napustiti teže fizičke poslove kako bi videli efekat terapije.

Operacija

Se preduzima ako konzervativne mere nisu dale povoljan rezultat. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji, hirurškim opuštanjem vezice koja zatvara kanal. To je dekompresivna operacija kojom se postiže samo smanjenje pritiska. Ukoliko postoji i oštećenje nerva, potrebno je spovesti i rekonstruktivnu mikrohiruršku operaciju. Radi se unutrašnja neuroliza kod pacijenata koji su imali hipotrofiju mišića, patološku  diskriminaciju dve tačke ili konstantni gubitak senzibiliteta.  

Posle operacije obavezno je mirovanje i uzdržavanje od težih poslova dve nedelje a nekada i duže.U tom periodu se čekuje oporavak funkcije.


Gionov sindrom - 800
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije