Hirurško uklanjanje ožiljka

Hirursko uklanjanje oziljaka


Hirurško uklanjanje ožiljka je najjednostavnija metoda za hirurga. Ipak kod manjih ožiljaka na licu,šakama i dekolteu uvek treba početi sa PRP, intralezionom terapijom ili laserom. Ako nema nikakvog efekta – ožiljak treba hirurški ukloniti. Široki, mekani i beli ožiljci koji su zaostali posle neke veće operacije na grudnom košu ili trbuhu – ne mogu se lečiti pomenutim metodama i treba ih hirurški ukloniti. Kod tih ožiljaka osim toga što je koža rastegnuta kao istrošen lastiš, postoji razmicanje i dubljih struktura zbog čega je taj deo tela deformisan i kao “presečen”.Takav ožiljak treba ukloniti a dublje strukture približiti i rekonstruisati kako bi koža posle operacije bila ravna a ožiljak kao vlas kose. U zavisnosti od veličine ožiljka, primenjuje se opšta ili lokalna anestezija.

Primeri uklanjanje keloidnih ožiljaka

uklanjanje_keloida_1.jpg

uklanjanje_keloida_2.jpg

Ekspander je silikonski balon koji se u “izduvanom stanju” ubaci ispod kože. Svakih 4-5 dana se kroz specijalni sistem u balon ubacuje fiziološki rastvor i nakon mesec dana, efektom rastezanja, dobijamo višak kože iznad balona. Najčešće se ova operacija radi u uslovima opšte anestezije i služi da se nadomesti veći nedostatak kože koju je nastao zbog neke povrede, nakon uklanjanja džinovskog mladeža ili nakon uklanjanja velikog ožiljka.

“Z” plastika To je operativna metoda koja može da se koristi bilo gde na telu kad postoji ožiljak koji je napravio skraćenje kože, bridu koja nam ne dozvoljava da ispravimo ruku, savijemo prste ili zategnemo koleno. Takvi ožiljci najčešće nastaju posle opekotina. Operacija može da se uradi i u uslovoma lokalne anestezije.


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije