COVID 19 - VAŽNO!
Za operacije u opštoj anesteziji ili analgosedaciji, kao i za operacije u lokalnoj anesteziji u predelu usne duplje ili nosa - neophodna je jedna od potvrda:
1. Revakcinaciji na Covid 19 stara najmanje 15 dana ili 2. Analiza antitela IgM klase ne strarija od 72 sata ili 3. PSR test na Covid 19  ne strarija od 72 sata.

Zatezanje očnih kapaka

Zatezanje kapaka

Vidi primer

Slike pacijenta PRE / POSLE operacije, možete pogledati ovde

Zatezanjem očnih kapaka se postiže mladalački izgled očnih kapaka pri čemu se uklanja višak kože i masnog tkiva, odnosno podočnjaci. Obično su za ovu operaciju interesuju ženske osobe posle četrdesete godine, mada nije retkost da to budu i mlađe osobe koje urođeno imaju spuštene i otečene kapke. Veoma često, problem viška kože na kapcima imaju i muškarci. Bez obzira na pol, tegobe su zajedničke. Prisutan je otok kapaka, osećaj težine, umora, suženje vidnog polja a ponekad i infekcija oka zbog stalne iritacije. U zavisnosti od toga šta je dominantni problem, uklanja se samo masno tkivo koje je u višku, samo koža koja je u višku ili i masno tkivo i koža.

Operacija se najčešće radi u lokalnoj anesteziji. Ukoliko se donji očni kapci rade transkonjuktivalno, preporučuje se opšta anestezija. Pacijent ostaje u bolnici jedan dan. Ožiljak je praktično nevidljiv jer se rez pravi u prevoju kapka. Osim toga, koža očnih kapaka je tanka i prirodno predodređena da srasta bez ožiljka.Operacija traje 45 minuta za gornje i isto toliko za donje kapke. Posle operacije nema bolova ali je otok prisutan i održava se nekoliko dana. Zbog toga se preporučuje mirovanje i aplikacija hladnih obloga. Konci se vade od 5-7 dana kada se operisana osoba može vratiti svojim redovnim obavezama.

Pored ove intervencije, uvek treba razmotriti uporedo primenu mezo terapije, filera, Botoksa ili PRP-i metode kako bi postigli maksimalni efekat podmlađivanja sa nekoliko jednostavnih i neinvazivnih metoda.

Tamni podočnjaci su problem koji imaju i mlađe i starije osobe. Uvek treba prvo ispitati stanje unutrašnjih organa (bubrega, jetre), isključiti dermatitis a onda rešavati estetski problem. Tamni podočnjaci se veoma uspešno koriguju PRP metodom, mezoterapijom i filerima a u novije vreme i transpozicijom masnog tkiva.To je metoda koje se formira režanj od postojećeg masnog tkiva kapaka koje je u višku i koje se transponira (prenosi) u predeo tamnih, upalih donjih očnih kapaka.

Vidi primer

Slike pacijenta PRE / POSLE operacije, možete pogledati ovde


Zatezanje gornjih očnih kapaka - 700
Zatezanje donjih očnih kapaka - 900
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)11 2432 762           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Ustanička ulica br. 10/2, Beograd, Srbija
Telefon Tel.: +381 11 2432 762 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije