Zatezanje očnih kapaka

Zatezanje kapaka

Vidi primer

Slike pacijenta PRE / POSLE operacije, možete pogledati ovde

Zatezanjem očnih kapaka se postiže mladalački izgled očnih kapaka pri čemu se uklanja višak kože i masnog tkiva, odnosno podočnjaci. Obično su za ovu operaciju interesuju ženske osobe posle četrdesete godine, mada nije retkost da to budu i mlađe osobe koje urođeno imaju spuštene i otečene kapke. Veoma često, problem viška kože na kapcima imaju i muškarci. Bez obzira na pol, tegobe su zajedničke. Prisutan je otok kapaka, osećaj težine, umora, suženje vidnog polja a ponekad i infekcija oka zbog stalne iritacije. U zavisnosti od toga šta je dominantni problem, uklanja se samo masno tkivo koje je u višku, samo koža koja je u višku ili i masno tkivo i koža.

Operacija se najčešće radi u lokalnoj anesteziji. Ukoliko se donji očni kapci rade transkonjuktivalno, preporučuje se opšta anestezija. Pacijent ostaje u bolnici jedan dan. Ožiljak je praktično nevidljiv jer se rez pravi u prevoju kapka. Osim toga, koža očnih kapaka je tanka i prirodno predodređena da srasta bez ožiljka.Operacija traje 45 minuta za gornje i isto toliko za donje kapke. Posle operacije nema bolova ali je otok prisutan i održava se nekoliko dana. Zbog toga se preporučuje mirovanje i aplikacija hladnih obloga. Konci se vade od 5-7 dana kada se operisana osoba može vratiti svojim redovnim obavezama.

Pored ove intervencije, uvek treba razmotriti uporedo primenu mezo terapije, filera, Botoksa ili PRP-i metode kako bi postigli maksimalni efekat podmlađivanja sa nekoliko jednostavnih i neinvazivnih metoda.

Tamni podočnjaci su problem koji imaju i mlađe i starije osobe. Uvek treba prvo ispitati stanje unutrašnjih organa (bubrega, jetre), isključiti dermatitis a onda rešavati estetski problem. Tamni podočnjaci se veoma uspešno koriguju PRP metodom, mezoterapijom i filerima a u novije vreme i transpozicijom masnog tkiva.To je metoda koje se formira režanj od postojećeg masnog tkiva kapaka koje je u višku i koje se transponira (prenosi) u predeo tamnih, upalih donjih očnih kapaka.

Vidi primer

Slike pacijenta PRE / POSLE operacije, možete pogledati ovde


Zatezanje gornjih očnih kapaka - 700
Zatezanje donjih očnih kapaka - 900
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije