Smanjivanje i podizanje grudi

Podizanje grudi Motiva implanti
Razvoj dojki završava se u osamnaestoj godina. U tom periodu su dojke bujne,jedre i zategnute.U odraslom dobu, žena prolazi kroz različite faze: trudnoću, dojenje, mršavljenje ili dobijanje na težini. Godinama dolazi do manje hormonske aktivnosti, stoga i dojke kao mlečne žlezde, gube na svojoj masi, smanjuje se količina žlezdanog tkiva a zbog uticaja težine dojki (zemljine teže) koža dojki se isteže i opušta.

Podizanje grudi - anfas
Postoji nekoliko hirurških procedura kojima se može postići mladalački izgled opuštenih grudi. Za koju ćemo se proceduru odlučiti, zavisi od najviše od toga koja je struktura grudi najviše izmenjena. Ukoliko je volumen i kvalitet tkiva dojke zadovoljavajući i ako je problem samo višak kože, preporučuje se odstranjivanje viška kože (suspensio) u uslovima lokalne anestezije.Takva operacija je jednostavna za pacijenta, odmah posle intervencije se ide kući, nema bolova a oporavak je kratak. U situaciji kad imamo i višak kože i višak volumena dojke, neophodno je uraditi smanjivanje grudi (reductio). Ukoliko je tkivo dojke usahlo a koža dojke zadržala elastičnost, preporučuje se povećanje grudi (augmentatio) implantatima koji se postavljaju ispod grudnog mišića. Ako su dojke pretrpele značajne promene, volumen dojke jako smanjen a količina kože povećana – potrebno je uraditi kombinaciju nekoliko nabrojanih procedura.Te operacije se pored ostalog, razlikuju i po položaju reza. 

Koristimo silikonske implante Motiva koji ne sadrže zabranjenu supstancu poliuretan.

Nakon pregleda, hirurg plastičar će Vas upoznati sa planom operacije, očekivanim izgledom dojki i mogućim komplikacijama. Važno je da tom prilikom saopštite svom hirurgu kakava su Vaša očekivanja od operacije kao i kakvo je Vaše opšte zdravstveno stanje. 

Podizanje grudi - profil
Operacije grudi se najčešće rade u uslovima opšte anestezije. Iz bolnice se izlazi posle 24-48h a bolovi su blagi i prestaju uzimanjem tableta protiv bolova. Svim svojim obavezama pacijent se vraća posle 7 dana.Teži fizički napor je dozvoljen tek posle mesec dana.

Važna dobra procena hirurga

Dakle postoji više modaliteta u estetskoj hirurgiji dojke. Cilj je da se postigne lep oblik, dovoljan volumen, optimalna čvrstina i dobra simetrija. Nekada je sve te zahteve moguće postići jednom od nabrojanih intervencija a nekada je to moguće postići samo kombinacijom više njih. Od veoma velike važnosti je dobra procena hirurga. Opisane su mnogobrojne komplikacije koje nastaju kad operacija nije dobro isplanirana. Ukoliko je volumen dojke dovoljan ali postoji i višak kože, pogrešno je popravljati izled dojki tako što ćemo samo ubaciti silikonske implante.


Podizanje grudi sa implantatima - 4000
Podizanje grudi bez silikona u lokalnoj anesteziji - 1500
Smanjivanje grudi - 3500

Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije