Vaginoplastika - sužavanje vagine

Vaginoplastika

Slika: Zatezanje mišića vagine

U toku porođaja dolazi do rastezanja svih mišićnih vlakana vagine do dimenzija obima glave novorođenčeta. Mišići se nakon porođaja delimično skupe, retrahuju, ali to nikada ne bude povratak na prvobitno stanje. Pored toga, veliki broj porođaja se završava rasecanjem vagine - epiziotomijom. Nakon te intervencije često zaostane širok, bolan ožiljak koji se proteže iz vagine, ukoso prema tkivu zadnjice. Oslabljeni mišiči, veliki ožiljak, proširen ulaz u vaginu, sve to umanjuje zadovoljstvo partnera u toku seksualnih odnosa, a ženi donosi osećaj nesigurnosti i potištenosti.

Da li je moguće „podmlađivanje“ vagine i povećanje zadovoljstva?

Moguće je i to jednostavnom intervencijom u uslovima lokalne anestezije, sa jednodnevnim boravkom u bolnici. Intervencija se sastoji u postavljaju APTOS NITI kroz vaginalni zid koje u sebi imaju i Hijaluronsku kiselinu i koje u narednim danima dovode do produkcije kolagenih vlakana koja stezu vaginu sa svih strana.Tako se na neinvazivan način postiže suzavanje vagine.Ta intervencija se uradi jednom i efekat traje nekoliko godina.Veoma retko,postoji potreba da se ukloni ožiljak od epiziotomije i ponovo povežu sve presečene structure. Ova hirurška intervencija je rutinska, zahteva pripremu tako što će biti urađene standardne laboratorijske analize krvi.

Oporavak traje 24 sata.  Polni odnosi se mogu imati sedam dana nakon intervencije. Ukoliko je pacijentkinji prijatnije,ukoliko smatra da će lakše podneti intervenciju, može se primeniti i opšta intravenska anestezija.

Kako će izgledati vagina posle podmlađivanja?

Vagina će biti uža. Pacijentkinja će biti zadovoljna, sa novim samopouzdanjem.

Komplikacije podmladjivanja vagine

Su retke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo polnih organa ima veoma dobru cirkulaciju, što  je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja podstiče brzo zarastanje.

Liposukcija i zatezanje venerinog brega

Ukoliko je kod žene stidni brežuljak veći nego u mladosti, ukoliko je izgubio svoje negdašnje konture, a prisutan je i višak masnog tkiva, to se može korigovati istovremeno kada se radi labioplastika ili rejuvenacija vagine. Liposukcija jeste rešenje. Često se primenjuje u sklopu drugih, većih estetskih operacija stomaka. Intzervencija traje samo desetak minuta, a krajnji efekat je odličan.

PRP za klitoris

Primena plazma terapije (PRP) je nova metoda u podmlađivanju  intimne regije. Veoma je efikasna i doprinosi punoći i jedrini polnih organa žene,briše naboranost i opuštenost polnih usana i vagine a ubrizgavanjem u kavernozno telo klitorisa,povećava se seksualno zadovoljstvo.

PRP metoda (plasma rich platetelet), korišćnje sopstvene krvne plazme bogate trombocitima.

Metoda je poznata dugi niz godina i predstavlja terapijski postupak kod veoma zahtevnih stanja i oboljenja. U poslednjih nekoliko godina sa velikim uspehom se koristi za podmlađivanja polnih organa I za povećanje seksualnog zadovoljstva. Normalnom cirkulacijom koja postoji u koži i klitorisu, nije moguće dopremiti visoke koncentracije faktora rasta kao što je to moguće direktnim ubrizgavanjem sopstvene plazme. Inače, faktori rasta imaju višestruku ulogu u održavanju homeostaze u organizmu. Jedna od uloga je i da prenesu signale na lokalne ćelije mezenhima i epitela, pokrenu ih na migraciju, na deobu i na povećanu produkciju kolagena i  matriksa.

Dejstvo PRP u genitalnoj regiji: Povećana produkcija kolagena popravlja strukturu vaginalnog zida kožu i sluzokožu  polnih usana. Tretirana površina postaje glatka, elastična i zategnuta, vraća se jedrina polnih organa, briše naboranost i opuštenost genitalne regije.

Lečenje lihen  skleroze: PPR se pokazala kao veoma dobra terapija ove neugodne i do sada ne rešive bolesti.

Postupak i oporavak: To je kratak, bezbolan postupak, a oporavak kratak. Preporuka je uraditi četiri uzastopne terapije,druga terapija se radi mesec  dana posle prve terapije, treća posle 3 meseca i četvrta posle 6 meseci.Često su odlični efekti vidljivi već posle prve terapije.

Kontraindikacije za PRP: Ova metoda se ne primenjuje kod osoba koje imaju alergije, aktivne infekcije kože, bolest krvi, sistemske i metaboličke bolesti, malignu bolest ili primaju hemioterapiju.

Uvećanje tačke “G” je bezbolna jednostavna metoda kojom se uvećava osetno telešce koje se nalazi na prednjem vaginalnom zidu,dva santimetra od ulaza u vaginu.Obično je potrebno 0,5 ml sa specijalnim hijaluronskim filerom koji obežbedjuje dugotrajni efekat.

 

Vaginoplastika - Sužavanje vagine APTOS nitima - 1500
PRP terapije za klitoris (1 tretman) - 300
Povećanje "G" tačke hijaluronom (1 ml filera) - 150
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 11 do 19 časova
Google maps Nova adresa: Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Google maps Stara adresa: Ustanička 10/2, Beograd, Voždovac, Srbija
Telefon Tel.: +381 64 152 49 22 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 11h)
Telefon WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije