COVID 19 - VAŽNO!
Za operacije u opštoj anesteziji ili analgosedaciji, kao i za operacije u lokalnoj anesteziji u predelu usne duplje ili nosa - neophodna je jedna od potvrda:
1. Revakcinaciji na Covid 19 stara najmanje 15 dana; 2. Analiza antitela IgM klase ne strarija od 72 sata; 3. PSR test na Covid 19 ne strarija od 72 sata ili 4. Potvrda da je osoba preležala Covid 19.

Urasli nokat

Urasli nokat


Javite se lekaru i pre nego što operacija bude jedini lek

Urasli nokat (Unguis incarnatus) je stečeni deformitet nokta gde nokat raste ivično i urasta u meko tkivo prsta. Najčešće se javlja na nožno palcu, sa jedne ili sa obe strane. Pacijent se žali na bol i otežan hod. Pregledom se može ustanoviti otok, crvenilo, pojava granulacija i gnojenja.

Na samom početku, kad osetite prve tegobe, pedantan tretman kod pedikira može da pomogne. Pravilno rezanje noktiju takođe je od velikog značaja. Ako je pak došlo do dubokog urastanja nokta i razvoja hronične infekcije - jedino rešenje je operacija.

Operacija su radi u lokalnoj anesteziji, traje desetak minuta. Sastoji se u hirurškom uklanjanju inficiranog granulacionog tkiva i onog dela nokta koji je urastao.Tom prilikom je neophodno ukloniti i jedan uzani deo korena nokta kako se problem nebi ponovio.

Postoperativni tok traje dva do tri dana kada je potrebno mirovanje. Konci se vade od sedmog do desetog dana posle čega još neko vreme osećate blag bol i imate blago crvenilo. Tri nedelje posle operacije možete se vratiti dugim šetnjama ili vežbanju.

Prevencija: ukoliko osetite bol u predelu ivice nokta, ukoliko imate otok i crvenilo, zatražite savet lekara. Dobro je ako rešite problem na vreme, tako možete izbeći operaciju. Ako odlažete odlazak kod lekara, ako trpite tegobe koje se povremeno javljaju, povremeno prestaju – doći će do razvoja hronične upale, česte upotrebe antibiotika i čestog odsustvovanja sa posla. Javite se lekaru i pre nego što operacija bude jedini lek.


Jednostrano ostranjivanje nokta - 170
Obostrano odstranjivanje nokta - 340
Napomena: Cene si izražene u EUR-ima.
Plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde


ZAKAŽITE PREGLED +381 (0)64 1524 922           PITAJTE NAŠE DOKTORE       

Adresa i Kontakt

== == == ==

Ordinacija ESTETIKA RAKIĆ - Ordinacija plastične hirurgije
Radno Vreme Radno vreme: od 12 do 20 časova
Google maps Bjelanovićeva 1 (drugi sprat), Beograd, Vračar, Srbija
Telefon Tel.: +381 11 45 00 324 - zakazivanje pregleda (radnim danom posle 12h)
Telefon Mobilni, WhatsApp, Viber: +381 64 152 49 22
E-mail E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

== == == ==

Preporuka za smeštaj: Hoteli u blizini ordinacije